EEN SOULMATE “De illusie voorbij”

Iedereen heeft er weleens van gehoord denk ik. Een soulmate, de ideale partner voor het leven. Die ene persoon in jouw leven waar je volledig mee verbonden bent. Die ene persoon waarmee je zo een diepe verbinding hebt dat je elkaar maar aan hoeft te kijken om te weten wat de ander denkt, of waar de ander zich bevindt. Die persoon die je aanvoelt, je waardeert en liefheeft om wie je bent. Vanuit een diepere verbinding op zielsniveau.

Ja, die mogelijk is er inderdaad ook als het gaat om een soulmate of zielsmaatje. Het lijkt echter vaak ook het enige beeld dat we hebben bij een soulmate. Een geromantiseerd beeld van die ene persoon, of eigenlijk ziel, die zo perfect bij je past dat je je hele leven wilt delen. Omdat deze ziel de enige ziel is die het beste bij jou past.

Een soulmate is lang niet altijd een levenspartner

Wat als ik je vertel dat een soulmate niet per se iemand hoeft te zijn in romantische zin. Een soulmate kan zoveel meer betekenen dan enkel die ene ziel die in romantische zin jouw “perfect match” is. Een soulmate kan in ieder opzicht in je leven komen. Het kan zijn dat je hem of haar ontmoet in de vorm van een kind, een ouder of een vriend(in). Een soulmate is iemand die je helpt je ziel verder te ontplooien. Jou ondersteund bij de lessen in je leven die je mag leren. Misschien maar voor een bepaalde tijd. Om daarna weer afscheid te nemen of misschien weer afstand te nemen. Omdat je lessen met “deze” soulmate geleerd zijn.

Zoals ik het begrepen heb is er niet één enkele soulmate. Je kent dat gevoel vast wel. Dat je iemand tegenkomt waarbij het direct klikt. Er is een soort van natuurlijke chemie. Het werkt gewoon. Als vanzelf en jullie hoeven er niets voor te doen. En dat kan iemand zijn die je vriend is, of iemand die je nog nooit eerder gezien hebt. Het is allemaal mogelijk.

Een soulmate is dus niet altijd iemand waarmee je een partnerschap voor het leven aangaat. In welke zin dan ook. Romantisch, vriendschappelijk of anders. Een soulmate is in alle eenvoud iemand die je (ziel) helpt groeien. Helpt groeien op het vlak van liefde ontvangen en geven. Het ervaren van liefde in welke vorm dan ook. Zodat je ziel kan groeien terwijl je met deze persoon of ziel in verbinding bent. Wat niet hoeft te betekenen dat het voor de rest van je leven is. Mensen/zielen komen en gaan in je leven.

Uiteraard zijn er ook genoeg voorbeelden van (romantische/liefdes) relaties die een heel menselijk leven duren. Maar ook daar geld dat je uiteindelijk weer in fysieke vorm uit elkaar gaat. In fysieke vorm ben je niet onsterfelijk. Gelukkig ook maar.

Misschien heb je iets karmisch uit te werken

Het kan ook zijn dat je iets karmisch uit te werken hebt met iemand. Iets wat je niet hebt af kunnen ronden in een vorig leven misschien. Dan kom je elkaar in dit leven waarschijnlijk weer tegen om af te werken wat niet afgewerkt is. En dat kan behoorlijk intens zijn, weet ik ook uit eigen ervaring.

In een boek dat ik las staat het mooi beschreven:

Als je ooit een relatie van weken, maanden of misschien wel jaren met iemand hebt gehad en toen opeens het idee kreeg dat alles met deze partner was afgewikkeld, dan weet je hoe het is als de karmaschuld is afbetaald.

Soulmates hoeven niet per se hier op aarde te zijn. Ze kunnen ook aan gene zijde zijn om je te helpen en leren groeien. Een soulmate kan zelfs een vijand zijn, iemand waar je van nature een aversie tegen hebt. Ook in zo’n “relatie” zitten lessen die je mag leren. Hetzij vergeving, acceptatie of wat dan maar ook.

Hoe dan ook. Wie je ook ontmoet in je leven en hoe het ook voor je voelt. Je blijft zelf altijd verantwoordelijk voor de beslissingen die je binnen welke relatie dan ook neemt. Alles begint bij jezelf.

Ik wens je een mooie dag 🙂

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
One comment to “EEN SOULMATE “De illusie voorbij””

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *