Het HOE is niet belangrijk

Misschien heb je iemand wel eens horen zeggen: “Het is niet belangrijk HOE iets tot je gaat komen. Het enige dat je kunt doen is vertrouwen en je overgeven aan het universum!”

Maar wat betekent dat nu eigenlijk. Wat ik zelf ervaar is dat het HOE een krachtig, aanwezige, onzichtbare kracht is die door onze mind wordt geprojecteerd op het moment dat we het gevoel hebben iets op te moeten lossen. Zijn er financiële problemen, en zeker hierbij, dan gebeurd er iets in ons waardoor we direct een beklemt gevoel krijgen. We hebben een PROBLEEM en dat MOETEN we oplossen. Dus gaan we ons druk maken over HOE we dit op moeten lossen.

Vertrouwen is de sleutel

Laten we even terug gaan naar de zin waarmee ik dit artikel begon. Het is niet belangrijk HOE iets tot je gaat komen. Het enige dat je kunt doen is vertrouwen en je overgeven aan het universum. Dat zijn mooie woorden maar als je in een situatie zit waarvan je het gevoel hebt dat je het op MOET lossen dan is dit niet het eerste waar je aan denkt. Het enige dat opkomt is waarschijnlijk een gevoel van angst of paniek. Hoe los ik deze situatie op? Wat moet ik doen want als ik niets doe dan loopt alles in het honderd? Dat denken we dan.

Nu ben ik zelf niet roomser dan de paus en weet ik als geen ander hoe dit proces werkt. Ik heb er zelf ook nog regelmatig moeite mee maar toch wil ik graag delen dat het wel klopt wat er wordt gezegd. Ook dat heb ik inmiddels meerdere keren mogen ervaren. Zodra een situatie zich voordoet waarbij we het gevoel krijgen dat we de controle kwijt raken, want daar gaat het voor mijn gevoel om, dan gaat onze MIND(EGO) aan het werk. En hoe, het lijkt wel of de mind overuren aan het maken is. Met als resultaat dat we ons op de lange termijn helemaal leeg gezogen voelen.

Doe wat je kan en laat de rest los

Maar wat kun je dan doen om de situatie op te lossen? Je kunt doen wat je doet, voor zover je het kan overzien. De rest mag je overlaten aan de creativiteit van het Universum. Ik heb inmiddels geleerd dat iedere mogelijk uitkomst die ik vanuit mijn hoofd kan bedenken, altijd totaal anders is dan de oplossing die ik krijg aangeboden. Natuurlijk is het belangrijk om te handelen als een situatie zich voordoet. Maar kijk naderhand maar eens terug, als de situatie zich heeft opgelost, wat de oplossing is geweest. In de meeste gevallen is de oplossing heel iets anders dan waar jij aan dacht toen de situatie nog gaande was. Bij mij tenminste wel.

En waarom is dat dan zo vraag je je misschien af? In mijn optiek komt dat omdat onze “mind” te beperkt is om het geheel te overzien. En daardoor denken we vaak in beperkte oplossingen. Niet dat we geen creatieve oplossingen kunnen vinden. Natuurlijk wel. Maar de vraag is dan. Waren we dat zelf of kwam er ineens een idee in je op om te handelen, op een bepaalde manier, op een bepaald tijdstip? En vraag jezelf dan eens af. Was dat jouw idee of kreeg je het zo ineens aangeboden? Uit het niets? Na een lange tijd van piekeren en zorgen maken. Voor mij is dat het universum aan het werk.

Gedachten creëren

Misschien heb je zoiets van, waar heeft die Wilbrand het over? Of je nu gelooft in het Universum of helemaal niet. Dat kan en is ook helemaal oké. Het enige dat ik wil delen is dat de oplossing die we aangeboden krijgen bijna altijd afkomstig is van een hogere kracht, een hogere wet, een universele wet. Wat we denken is wat we ontvangen. Zowel positief als negatief. Of je dat nu gelooft of niet, dat maakt niet uit. De wet is er toch wel. Het universum zal er altijd zijn. En meer dan dat is er niet.

En daarmee wil ik ook afsluiten. Hoe bewust ben jij je van je gedachten? Creëer je vanuit tekorten of vanuit overvloed? Denk je, dat lukt me nooit, of denk je ik ga het doen of het komt wel goed? Wat je ontvangt is altijd het product van je eigen gedachten en gevoelens. Simpel maar waar. Let maar eens op je gedachten. Waar denk jij aan op dit moment? En op welke manier met welk gevoel?

Ik wens je een mooie dag 🙂

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *