Spirituele naam

Bij onze geboorte hebben we allemaal een naam gekregen om onszelf mee te identificeren. Zo weet iemand anders hij jij jezelf als persoon noemt en hoe hij of zij je kan aanroepen. Onze geboortenaam is ons vaak gegeven door onze ouders en is er om onszelf te identificeren met onze aardse zelf, ons lichaam.

Het aannemen van een spirituele naam is een keuze die je zelf maakt op het moment dat je je daartoe geroepen voelt. Een spirituele naam is een vibratie en een tool die je helpen om je energie te verhogen door middel van de kracht van zijn Nadh (innerlijke geluidsgolf). Dat klinkt misschien een beetje vreemd maar in het kort kun je het ook zo zien dat je ervoor kiest om je hogere zelf, je ziel een naam te geven. Het is je spirituele en zielbestemming.

Het aannemen van een spirituele naam daagt je uit om te leven vanuit je hoogste bewustzijn. Het is ervoor kiezen om oude patronen en gedragingen achter je te laten en een stap vooruit te maken en om je op een dieper niveau met jezelf te verbinden. Op zielniveau.

Het kan best uitdagend zijn om je spirituele naam aan te nemen. Zeker als je het volledig wil doen en je enkel nog maar met die naam door het leven wil gaan. Dat vergt moed en kracht. En het vergt ook iets van je omgeving omdat zij je anders zullen moeten aanspreken. Met je eigen gekozen nieuwe identiteit die in verbinding staat met jouw hogere Zelf, jouw ziel. Niet iedereen zal daaraan kunnen wennen of wil het accepteren. Dat proces is niet aan jou, dat hoort bij de ander.

Zelf heb ik ook een spirituele naam, Sat Sunder Singh. De naam betekent zoiets als:

De leeuw van God die gevuld is met de prachtige waarheid van het goddelijke.

Ik gebruik deze naam om mezelf te identificeren op het moment dat ik met Kundalini yoga bezig ben en zie het als een tool om me op een dieper niveau te verbinden met mezelf. In het dagelijks leven heb ik ervoor gekozen om mijn geboortenaam te blijven gebruiken. Wellicht dat ik er in de toekomst nog eens voor kies om deze naam volledig aan te nemen maar voor nu is het oké zo.

Mocht je zelf ook een spirituele naam aan willen vragen, of wil je er meer over weten kijk dan eens hier.