Beginnen met een schone lei

Soms bevindt je je in een fase van je leven dat alles ineens bij elkaar komt. Het is duidelijk tijd om het verleden op te ruimen en te laten rusten. Alles wat je tot nu toe gedaan hebt voegt niets meer toe in dit moment en voor de toekomst.

Wellicht herken je dat wel. Zo’n moment dat alles bij elkaar komt en dat je even zo’n moment hebt van “Pffff…….ik moet niet vergeten om adem te halen”. Best wel intensief maar zo nodig. Het is niet voor niets dat dit gebeurd in je leven. Het is tijd om de oude dozen leeg te halen en de rommel op te ruimen. Weg met alles wat jou niet meer dient ten gunste van jouw levensdoel. Alles mag weg. Om zo met een schone lei te beginnen. Toch?

Dat klinkt natuurlijk wel heel erg makkelijk wat ik nu schrijf maar ik ervaar het echt zo. Soms kom je op zo’n moment in je leven waarvan je weet dat uitstellen geen zin meer heeft. Waarom? Omdat je er anders zelf aan ten onder gaat. En ja, dat wil je natuurlijk al helemaal niet.

Ruim je rommel op en werk dingen af

Uit eigen ervaring kan ik vertellen dat je op zo’n moment echt goed moet gaan kijken waar je prioriteiten liggen. Ga ik nog door op het pad waar ik al wandelde? Met alle rommel die je daarop tegenkomt en hebt laten liggen? Of kies je een ander pad? Een pad dat beter bij je past en waarvan je weet dat het je energie gaat opleveren in plaats van kosten. Maar ja, dat gaat niet direct. Je moet dan eerst je rommel gaan opruimen die je verzameld hebt. De garage moet opgeruimd worden. De dozen mogen nagekeken worden en alles wat je niet meer gebruikt mag weg. Sterker nog, die moet weg. Om ruimte te maken voor het nieuwe. Immers, hoe kun je een garage vullen die al volstaat. Dat werkt niet.

En zo is het ook met het leven in mijn optiek. Je kunt met alle beste intenties iets nieuws willen doen. Als je het oude nog niet hebt afgewerkt dan zal het je waarschijnlijk niet lukken. En als het je wel lukt dat gaat het je waarschijnlijk heel veel energie kosten. Waarom niet eerst je energie richten op het opruimen van het oude om plek te maken voor het nieuwe. Een opgeruimde ruime creëert overzicht en maak plaats voor nieuwe dingen. Daarnaast brengt het ook rust want je hoeft je niet meer druk te maken over de ouwe troep. He he, dat is lekker 🙂

Ruimte voor nieuwe dingen

En als er ruimte is, dan pas kun je goed kijken naar wat je eigenlijk wil. Waar ligt jouw passie? Waar liggen jouw talenten en wat zijn die dan? En ook wie kan je daarbij helpen om ze nog verder te ontwikkelen? Wat vindt jij belangrijk in het leven? Allemaal stuk voor stuk vragen die bij je op kunnen komen om zo een stap te maken in de richting die voor jou goed voelt. En het kan nu ook want je hebt ruimte gemaakt.

Ik vraag je dit. En wees eerlijk naar jezelf. Waar wordt jij nu ECHT blij van? Wat vindt je zo leuk dat je het wel dag en nacht zou kunnen doen? Waar krijg je nu echt energie van? Voor mij is dat bijvoorbeeld yogalessen geven, schrijven, mensen begeleiden en ondersteunen. Daar word ik heel erg blij van en dat is iets wat ik graag wil doen tot zolang het kan. En dat wil ik ook graag uitdragen via mijn schrijven.

Doe dat waar je blij van wordt

Schrijf eens voor jezelf op wat je nu echt graag wil doen. Wat en wie heb je nodig om dat te realiseren? En welke stap ga je als eerste zetten? En welke stap als tweede? Enzovoorts. Werken aan iets waar je blij van wordt geeft natuurlijk energie. Logisch toch!? Langzaam aan werk je richting een leven vol met leuke dingen. Je krijgt er energie van. Het maakt je blij. Je voelt je gelukkig. En dat is wat we allemaal willen toch? Gelukkig zijn?

Gun jezelf dat geluk en maak vandaag  nog ruimte om eens te kijken naar jezelf en wat jij nu wil. Echt wil. Schrijf het op en lees het morgen nog eens door. Geeft het je nog steeds energie of niet. Veel plezier met het ontdekken van jouw pad.

Ik wens je een mooie dag 🙂

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *