In je kracht stappen

Een mooie zin maar wat betekent dat nou eigenlijk, in je kracht stappen. Laat ik ten eerste even opmerken dat ik met kracht niet fysieke kracht bedoel. Ik heb het over een diepere kracht die in ons allemaal aanwezig is. Het is dat gevoel dat je de wereld aan kan. Dat je alles aan kan dat op je pad komt. Zonder dat het je energie kost. Sterker nog, het geeft je energie.

Iedereen heeft weleens momenten in zijn of haar leven dat het tegenzit. Dan is dat gevoel van kracht niet echt aanwezig. Maar de kracht is er wel. Op de achtergrond is die kracht in jezelf echt wel aanwezig. Je kunt er alleen even niet bij komen. Omdat je de focus hebt verlegd en daarmee je energie tijdelijk verlaagt. En dat is helemaal niet erg. Het overkomt iedereen. Op die momenten voel je je niet bepaald in je kracht staan.

Hoe kom je dan weer in contact met die kracht die er in jou aanwezig is? Door contact te maken met jezelf. Door contact te maken met die diepere kern in jou die onvoorwaardelijk aanwezig is. Die kern waaruit je weer kunt stralen en alles kunt overzien. Makkelijker gezegd dan gedaan toch? Echt die verbinding op te zoeken met die diepere laag in jezelf.

De eerste stap is om jezelf de ruimte te gunnen om dat wat er op je pad is gekomen een plek te geven. En dat vergt wat tijd. De boog kan niet altijd gespannen staan. Vaak gaan we door tot aan het gaatje, en ook nog een stukje verder. En dan vallen we letterlijk neer, vermoeid en verslagen door de situatie. Het is heel krachtig om het er dan gewoon te laten zijn. Te aanvaarden dat je op dat moment even niets anders kunt doen dan jezelf overgeven. Overgeven aan wat er is en dat betekent vaak letterlijk even een stapje terug doen. Rust nemen en opnieuw kijken naar het leven en de momenten die daarin aanwezig zijn.

Alle processen die je in je leven doorloopt hebben hun eigen houdbaarheidsdatum. Daarmee wil ik zeggen dat het proces waar je in zit een diepere boodschap heeft. En dat kan van alles zijn. Van rust nemen tot je perspectief op het leven of een persoon veranderen. Ik noem maar even een voorbeeld. Als je het proces aangaat en inziet wat er van je gevraagd wordt dan kun je toewerken naar die houdbaarheidsdatum. Transformeren wat er getransformeerd moet worden. En als je de transformatie doorlopen en afgerond hebt dan is de houdbaarheidsdatum bereikt. Je bent klaar. En dan?……dan kan het zomaar zijn dat er zich een nieuw proces aandient, met een nieuwe houdbaarheidsdatum.

Het aangaan van het proces is wat ik noem in je kracht stappen. Waarom? Omdat je verantwoordelijkheid neemt voor de situatie en voor jezelf. Je zegt tegen de situatie:”Oke, wat mag ik hiervan leren. Wat heb ik te doen?” En dat is krachtig. Je stapt in je kracht en zegt:” Kom maar op, ik wil hiervan leren.” Door het proces aan te gaan gun je jezelf een prachtig cadeau. Het cadeau van groei en transformatie. Wat is er mooier dan jezelf dat gunnen. Zodat je als persoon ook weer sterker en weerbaarder in het leven kan staan.

In je kracht stappen heeft zoals gezegd dus niets te maken met fysieke kracht. Alhoewel dat wel het resultaat kan zijn van in je kracht stappen. Het gaat om het aanboren van dat veld in jezelf van waaruit je kwetsbaar durft te zijn. En ook kan zijn. Emoties toelaten, blokkades opheffen en ruimte maken. Ruimte voor groei en overgave. Jezelf overgeven aan wat er zich op dat moment aandient. Overgave aan wat de situatie en je lichaam je te vertellen heeft. En dat is heel veel. Velen van ons zijn niet meer gewend om naar ons lichaam te luisteren. Dat kun je lang volhouden maar ik weet uit ervaring dat je lichaam vanzelf op gaat spreken. Zo sterk dat je er echt niet meer onderuit kan en dat je wel moet luisteren. En zelfs dan is het zo dat we het nog niet altijd doorhebben.

Als je jezelf kunt overgeven aan wat je lichaam je te vertellen heeft dan kom je weer een stapje dichterbij jezelf. Een stapje dichterbij liefde. Liefde voor jezelf en anderen die er mogelijk ook bij betrokken zijn. En vanuit die liefde kun je transformatie oproepen. Transformatie van wat er getransformeerd wil worden. En dat kan van alles zijn. Oude gevoelens, emoties, wrok, frustratie etc. Luisteren naar wat er achter deze emoties schuil gaat is de sleutel tot transformatie. Het is gezien en gehoord. En dan kan het langzaamaan oplossen. Loskomen en transformeren in liefde. Je hebt jezelf bevrijdt van wat je al zolang bij je hield. Het is niet meer nodig. Het heeft zijn functie gehad. Je kunt het laten gaan. En dat is in je kracht stappen. En blijven staan. Zodat je weer verder kan. Krachtiger en stralender.

Ik wens je een mooie dag 🙂

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *